• Bine ați venit!
    Bine ați venit! Acest site vă prezintă informații despre programele de studii și despre alte activități care se desfășoară în facultatea noastră.

Uncategorised

Doctor Honoris Causa

Prof. Dr. Hab. Ing. VALERIU DULGHERU – Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi

     Vineri, 19 iunie 2015, la orele 10:00, în Sala de Conferinţe a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi a avut loc Şedinţa Festivă a Senatului, prilejuită de conferirea titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului prof.univ.dr. hab.ing. Valeriu DULGHERU, de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău.

  

  

  

  

  

  

  

  

BEST Training Weekend 2017

BEST Training Weekend - sesiuni de training gratuite organizate pentru studenții ieșeni

 

Vrei să petreci un weekend participând la un eveniment educațional, ce va contribui la dezvoltarea ta personală? Atunci avem noi evenimentul potrivit!

 

        În weekendurile 6-7 mai şi 13-14 mai, Grupul Local BEST Iași organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului educațional BEST Training Weekend, un eveniment educațional dedicat studenţilor ca tine care vor să înveţe mai multe într-un mediu non-formal. Constând în mai mult de 20 sesiuni de training gratuite, de hard-skills şi soft-skills, susținute de companii profesioniste, evenimentul vine anul acesta în întâmpinarea ta cu teme variate.

Sesiunile de training vor avea loc în weekendurile 6-7 mai respectiv 13-14 mai. Trainingurile modulare constau într-o serie de trei sesiuni de training care se vor desfășura pe parcursul unei zile. Spre exemplu, modulul “Inteligența emoțională” cuprinde trei sesiuni de training. Pe lângă modulele de training, la eveniment vor mai fi și sesiuni de training de dezvoltare personală, carieră și succes, dar și workshopuri tehnice. Printre temele propuse anul aceste se numără: “Cum să începi cariera în IT”, “Antirețetă de succes - despre carieră”, “Drumul de la timiditate la o comunicare excelentă ”, etc. Printre partenerii de anul acesta se numără: ITst, Edurom, Cloudbase Solutions, Toastmasters, Ask Training, AiSucces, BDO, Speakers Club, Ascendis, Centru  de consiliere, Instant, British Council, KRI Leaders, Crilia, Train2Perform, SCC, ArcelorMittal, Conduent, Green Cola, Fornetti.

 

De ce să particip? Pentru că pot și vreau să mă dezvolt!

Niciodată nu e prea târziu să înveți.

 

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație apolitică și non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din anul 1989, asigură noi modalități de a facilita comunicarea, cooperarea și schimbul de experiență între tinerii studenți europeni din mediul academic tehnic. Organizația este prezentă în 94 de Universități Tehnice din 32 de țări europene.

 

 

Conex

"Oportunitati de practica si internship disponibile in numeroase domenii.
Te asteptam joi, 04 Mai, ora 12:00, in amfiteatrul M1 al Facultatii de Mecanica  din cadrul Universitatii "Gheorghe Asachi" Iasi la workshop-ul "OPTIUNI DE CARIERA PENTRU PERSONALITATEA TA" sustinut de CONEX.
Aplica acum! Trimite CV-ul, scrisoarea de intentie si fisa matricola la  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  - cu una dintre teme: programul Summer Internship Conex 2017  !"

Electroalpha

BEST Summer Courses

Start-up your future cu BEST Summer Courses!

 

"Douăzeci de ani de acum încolo, vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut, decât de cele pe care le-ai făcut. Aruncă zarurile. Navighează dincolo de portul maritim, în care te simți în siguranță. Prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă" spunea Mark Twain. Aceste cuvinte pot fi folosite atât în contextul vieții personale, cât și în mediul de afaceri, deoarece ne încurajează să fim curajoși si să încercăm lucruri noi.

Anul acesta, în cadrul celei de-a XV-a ediții a cursului academic de vară, Grupul Local BEST Iași, în colaborare cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iasi, deschide poarta spre antreprenoriat pentru 23 de tineri din 14 țări din întreaga Europă și pentru doi studenți ieșeni. Sub îndrumarea prof. univ. dr. ing. Silvia Avasilicăi,  împreună cu specialiști în domeniu, studenți de la universități tehnice vor face primii pași spre materializarea ideii de afacere la care visează.

În perioada 10 - 21 iulie 2017, cursul, intitulat “Start-up your future”, va contribui la dezvoltarea profesională a acestor studenți, promovând totodată multiculturalitatea și spiritul de colaborare europeană, catalizându-le evoluția pe plan personal. Timp de 10 zile, studenții vor dobândi noi cunoștințe cu privire la tema cursului și vor pune în aplicare noțiunile deja asimilate. Aceștia vor beneficia de prezentări oferite de specialiști, precum doctoranzi în domeniu sau chiar antreprenori cu experiență, de ore de curs, discursuri și vizite la companii, toate  acestea având rolul de a ajuta oamenii de afaceri de mâine să crească.

Pe lânga partea academică, la acest eveniment studenții au ocazia de a cunoaște tradiția românească și de a gusta din culoarea locală a orașului, prin diferite activități ce au loc pe parcusul celor 10 zile. Cu acest prilej, studenții străini vor cunoaște frumusețea, istoria și secretele orașului Iași, ghidați de voluntarii BEST Iași, iar timp de 3 zile, tinerii vor putea admira splendoarea Masivului Ceahlău, pe parcursul  unei drumeții ce are rolul de a facilita legarea de prietenii de durată.

 

Îmbinând utilul cu plăcutul, cea de-a XV-a ediție a cursului academic de vară, organizat de Grupul Local BEST Iași în colaborare cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, va constitui momentul zero al carierei de antreprenor pentru 25 de studenți, încurajând totodată amiciția multiculturală și diversă, bazată pe amintiri ce durează o viață întreagă. În perioada 10-21 iulie, minți din întreaga Europă vor păși în lumea economiei, dar și în universul ieșean.

Subcategorii