• Bine ați venit!
    Bine ați venit! Acest site vă prezintă informații despre programele de studii și despre alte activități care se desfășoară în facultatea noastră.

Afişier

 Modalitate Încasare taxe

 ---------------------------------------------------------

 

CONFERINTA ȘCOLIl DOCTORALE lași,22- 23 Mai 2019

--------------------------------------------------------------------------------------------------

        La propunerea Consiliului Facultății de Mecanică, miercuri 16 mai 2018, ora 10.00, în Sala de conferințe a  Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi corp T, va avea loc festivitatea de acordare a titlului de “Doctor Honoris Causa” al Universităţii

Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi, domnulProf. Univ. Dr. DAN ELIEZERde la Universitatea Ben-Gurion of the Negev, Beer-Sheva, Israel.

 

Vă  adresăm invitația de a participa la această festivitate. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Anunt

Marti, 13 martie 2018, ora 12.00, in Sala Senatului va avea loc o intalnire cu doamna Monica Siroux, profesor la Institut National des Sciences Appliquées INSA Strasbourg.
Scopul vizitei este prezentarea oportunitatilor oferite de
catre acordul de dubla diploma incheiat intre Alianța Română a
Universităților Tehnice (ARUT) si INSA. Sunt vizate in primul rand domeniile Inginerie Civila, Electronica, Mecanica, Energetica, Calculatoare, Inginerie Industriala. Prezentarea va viza in special studentii de la aceste domenii.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ----------------------------------------------------------------------

Pentru înscrierea în anul universitar 2017/2018, rugăm toți studenții sa depună contractul de studii cu facultatea, prin intermediul șefului de grupă, până pe data de 13.10.2017. Vă mulțumim.

Modalități de încasare a taxelor

----------------------------------------------------------------------

Înscrie-te până pe data de 16oct2017 la concursul profesional organizat de P.A.B. România în parteneriat cu  Facultatea de Construcții și Instalații din Iași, Facultatea de Mecanică și A.S.A.F.C.I. și câștigă o vizită la Târgul Internațional de Materiale de Construcții BATIMAT, ce se va desfășura la Paris, în perioada 6-10 noiembrie 2017 (plata tuturor cheltuielilor – transport, cazare, masă,  bilet intrare târg).

 

 ----------------------------------------------------------------------

   Al   XII – lea  Simpozion Internaţional

CUCUTENI 5000 REDIVIVUS

IAŞI, 19-20 octombrie 2017

 

IAŞI 

CAPITALA  RENAŞTERII  NAŢIONALE

 

1916 - 1918

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detalii despre cursul de proiectare în Catia V5 organizat de Continental Automotive România S.R.L., care începe în data de 16 Octombrie 2017.

 ----------------------------------------------------------------------

 

Modalitatea de obținere a bursei sociale pe sem.I (termenul de depunere a dosarului: 16.10.2017) 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zilele Educației Mecatronice” 2017

UNIVERSITATEA TEHNICA “GHEORGHE ASACHI” DIN IASI

FACULTATEA DE MECANICA

 Studenti si cadre didactice de la specializarea Mecatronica a Facultatii de Mecanica din Iasi au participat la manifestarea nationala  „Zilele Educației Mecatronice” la care au obtinut premii si mentiuni.

Mai multe detalii și imagini

 

Profesorul Vasile Bumacov a devenit Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice

Vineri, 20 ianuarie 2017 începând cu ora 10.00 va avea loc Sedinţa Festivă a Senatului Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iaşi prilejuită de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Domnului Prof. Dr. Ing. Hab.DHC. Vasile BUMACOV de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Chişinău, Republica Moldova. 

 

Prof.dr.dhc.ing. ANTON HADAR DOCTOR HONORIS CAUSA a Universitatii Tehnice"Gheorghe Asachi" din Iasi

Joi, 26 mai 2016,  în Sala de Conferinţe a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi a avut loc Şedinţa Festivă a Senatului,prin care s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa  domnului prof. univ.dhc. dr. ing. Anton Hadăr, de la Universitatea „Politehnica” din Bucuresti.

 

Personalitate marcantă a vieţii ştiinţifice universitare din ţară şi cu largă recunoaştere internaţională, profesorul Anton Hadăr este profesor de Rezistenţa Materialelor la Politehnica din Bucureşti, conducător de doctorat,Vicepreşedinte al Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti şi Preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Alma Mater din 2009 şi până în prezent. Pe plan ştiinţific activitatea profesorului
HADĂR este una remarcabilă,materializată până în prezent prin publicarea a 6 monografii,  prin publicarea unui număr de peste 230 articole ştiinţifice  în reviste din ţarăşi din străinătate, prin  publicarea a peste 130 lucrări în volumele unor manifestări ştiinţifice internaţionale (congrese, conferinţe, simpozioane).  Are 7 brevete de invenţie (toate in BDI Derwent Innovation Index) şi 7 cereri debrevet, aflate în curs de examinare la OSIM. Profesorul Hadăr a participant, ca membru în echipe de cercetare, larealizarea a peste 80 teme de cercetare şi a fost director la 12 contracte de cercetare şi la patru proiecte POSDRU. Este expert evaluator de proiecte în mai multe programe decercetare naţionale şi internaţionale. Profesorul Hadăr are o strânsă colaborare cu specialişti
din Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi atât în domeniul de specialitate cât şi prin coordonarea încolaborare a mai multor proiecte POSDRU, facilitând dotări importante la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”din Iaşi. Prin poziţia de Preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Alma Mater din România,  profesorul Hadăr a devenit o voce puternică în relaţia cu Guvernul, cu Preşedinţia şi cu Parlamentul, militând mereu pentru susţinerea învăţământului superior românesc şi a cercetării,pentru asigurarea unor condiţii decente de muncă şi de viaţă personalului din mediul academic. Propunerea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor HADĂR a venit din partea Facultăţii de Mecanică şi a fost aprobată deconducerea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. 

LAUDATIO asupra activităţii desfăşurate de Domnul Prof. univ. dr. ing. D.H.C. Anton HADĂR

 

______________________________________________________________________________________

Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" (TUIASI) Iasi – Facultatea de Mecanica, a organizat la data de 18 mai 2016, incepand cu ora 14:00, prima Olimpiada de Roboti Industriali din Romania, eveniment care se adreseaza studentilor mecatronisti. Detalii aici.

Se dă startul primei Olimpiade de Roboţi Industriali organizată în România. Despre evenimentul care este inclus în „Zilele Educaţiei Mecatronice” la TVR Iasi - "Buna dimineata, Moldova" ne vorbesc prof. dr. ing. Gheorghe Prisăcaru, de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, şi prof. dr. Ing. Mătieş Vistrian, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Detalii aici.

Miercuri 27 aprilie 2016 ora 17.00 in amfiteatrul M3 va avea loc prezentarea internship-ului GfK. Vezi afis.

Pentru anul universitar 2016 – 2017, pentru mobilităţile acordate studenţilor în cadrul programului ERASMUS,  Facultatea de Mecanică va organiza o selectie a studentilor interesati, vineri, 13 mai 2016, ora 10.00, in Sala de Consiliu a Facultatii de Mecanica. Toate detaliile aici.

______________________________________________________________________________________

EVENIMENTE , LUNA MAI 2016  (Mecatronica) 

I. 18 – 20 mai 2016 – Zilele Educatiei Mecatronice 

In perioada 18 – 20 mai 2016, Facultatea de Mecanica va gazdui a VIII-a editie a manifestarii nationale „Zilele Educatiei Mecatronice”, care are caracter intinerant si la care participa specialisti in mecatronica, studenti de la aceasta specializare din centrele universitare din Romania si firma FESTO SRL Romania alaturi de firmele DELPHI si CONTINENTAL. In acest an manifestarea va avea caracter jubiliar, implinindu-se 25 de ani de la initierea specializarii de mecatronica in invatamantul superior din Romania.

Manifestarea cuprinde urmatoarele sectiuni:

a. Sisteme mecatronice (echipamente cu automate programabile) la care firma FESTO asigura echipamentele, participa la elaborarea subiectelor si la jurizare alaturi de reprezentantii fiecarei universitati participante si acorda premii si diplome alaturi de firma DELPHI;

b. Roboti mobili, cu doua probe, de viteza si obstacole, firmele FESTO si CONTINENTAL fiind alaturi de reprezentantii fiecarei universitati participante totodata acordand premii si diplome;

c. Cercetarea stiintifica  studenteasca;

d. Realizari tehnice studentesti, eventual si ale elevilor, in domeniul mecatronicii;

e. Expunere de standuri cu produse industriale ale firmelor DELPI, CONTINENTAL si TEH-CON.

 

Loc desfasurare: 

18 - 19 mai : Aula, Sala Pasilor Pierduti

20 mai : Facultatea de Mecanica, Corpul UTTEX

 

Persoana de contact: prof.dr.ing. Gheorghe PRISACARU

Phone: +40 232 278 680 / 2368

Fax: +40 232 23 23 37

GSM:      +40 742 37 58 70     

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ; Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

II. 28 mai 2016 - CONCURSUL DE CREATIVITATE „ŞTEFAN PROCOPIU”

(pentru fizică şi tehnologiile înrudite: mecatronică, electronică, electrotehnică)

Ediţia a XVIII-a, Etapa interjudeţeană/nationala 2016 

 

CONCURSUL DE CREATIVITATE „ŞTEFAN PROCOPIU” este dedicat elevilor din învăţământul preuniversitar: cl. a VI-a – a XII-a - gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice.

Concursul se desfăşoară pentru disciplinele fizică şi tehnologiile înrudite, mecatronică, electronică, electrotehnică. 

Concursul se organizează pe baza acordurilor de colaborare dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din Iaşi: 

- Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi;

- Facultatea de Mecanică, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi;

- Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi;

- Facultatea de Fizică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi;

-Forumul Inventatorilor Români din Iaşi.

Colaborarea are ca scop: 

- valorificarea creativității științifice şi tehnice a elevilor, stimularea potenţialului creativ al elevilor, dezvoltarea de competenţe trans-disciplinare la elevi (comunicare, rezolvare de probleme, TIC, cooperare în realizarea de proiecte etc.);

- stimularea interesului elevilor pentru aprofundarea studiului fizicii şi al tehnologiilor înrudite şi orientarea traseului şcolar al elevilor către o carieră profesională în aceste domenii.

Concursul răspunde unor cerinţe pedagogice, precum:

- reflectarea în evaluarea rezultatelor şcolare a capacităţilor de transfer şi de creativitate ale elevilor; 

- aprecierea profilului creativ al fiecărui elev – abilităţi de gândire teoretică, experimentală, tehnică, intuitivă (perspicacitate), imaginaţie științifică anticipativă, flexibilitatea, productivitatea gândirii, originalitate, elaborare etc.;

- stimularea performanţelor elevilor într-un spectru de inteligenţe larg - logico-matematic, verbal-lingvistic, vizual-spațial, naturalist, chinestezic, interpersonal, intra-personal, muzical, existenţial etc. (H. Gardner) - prin extinderea gamei de rezultate ale învățării evaluate.

Prin practicile sale, Concursul promovează concepţia conform căreia performanțele învățării se regăsesc la „intersecția” favorabilă a două dimensiuni ale personalităţii:

- ansamblul profilurilor creative specifice (categorii de competenţe valorizate în disciplinele studiate), reprezentate prin diplomele acordate în Concurs; 

- ansamblul profilurilor de inteligenţe (capacităţi individuale şi „distribuite în mediu”, favorabile manifestării performanţelor creative), reprezentate prin secţiunile Concursului.

 

Loc de desfasurare: Facultatea de Mecanica, Corp UTTEX

 

Persoana de contact: prof.dr.ing. Gheorghe PRISACARU

Phone: +40 232 278 680 / 2368

Fax: +40 232 23 23 37

GSM:      +40 742 37 58 70     

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ; Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

3483451
Azi
Săptămâna curentă
Luna curentă
Total
142
142
594
3483451
IP-ul Dumneavoastră: 3.17.174.156
Ora exactă: 2024-05-06 13:01:03