• Bine ați venit!
    Bine ați venit! Acest site vă prezintă informații despre programele de studii și despre alte activități care se desfășoară în facultatea noastră.

La Mecanica la Iasi, vei fi ca acasa. Vino sa studiezi acasa!

Sub acest slogan , se desfasoara  initiativa  privata a dr. ing. Adrian Sachelarie  si dr.ing. Iulian Agape , de promovare a ofertei de studii a facultatii pentru anul universitar urmator, dedicate diasporei  romanesti din Republica Moldova si Republica Ucraina .

In demersul lor, cei doi au poposit vineri 22 mai a.c. in liceele din orasul Ungheni din Moldova. Acestia au fost insotiti de doi reprezentanti ai Ligii Studentilor de la Mecanica , respectiv de Petru Volocaru (anul II Mecatronica ) si Ion Cojocari (anul IV AR). 

Au fost vizitate succesiv Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”(de la ora 9)  , Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”(de la ora 10)  , Liceul Teoretic „Ion Creanga” (de la ora 11)  si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (de la ora 12). Primirea delegatiei Facultatii  de Mecanica a fost una foarte calda astfel incat  raspunsul  gazdelor –atat la nivelul corpului profesoral cat si al elevilor --   a fost la inaltimea acestei initiative, pornite din inimă  ;  in intalnirile din salile de festivitati ale liceelor precizate mai sus au participat  sute de absolventi ai profilelor real si uman care au urmarit cu mult interes alocutiunile si materialele video ale invitatilor , au primit materialele promotionale oferite si au  pus foarte multe intrebari . 

O actiune similara s-a desfasurat incepand cu ora 10 , la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca (Moldova)  prin efortul si implicarea studentului nostru Valerian Pinzaru (de la anul IV AR). 

Actiunea s-a bucurat de succes si –-desi programul scolar al elevilor din anul terminal din Moldova si Ucraina  s-a incheiat –  se va derula in continuare prin contacte directe cu conducatorii si membrii directiilor  de invatamant si tineret , de pe langa Comitetele Raionale din Balti , Drochia si Cahul (din Moldova) si din Cernauti (din Ucraina).