• Bine ați venit!
    Bine ați venit! Acest site vă prezintă informații despre programele de studii și despre alte activități care se desfășoară în facultatea noastră.

Aur şi argint la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva 2013

 Raimond Marian Drăgan, absolvent în anul 2012 al Masterului Concepţia si Managementul Proiectării Automobiluluidezvoltat în cadrul Facultăţii de Mecanică din Iaşi în colaborare cu Centrul de Cercetare - Dezvoltare Renault Technologie Roumanie Bucureşti, al cărui angajat este în momentul de faţă, a primit medalia de argint la cel de-al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva ce s-a desfăşurat în perioada 10-14 aprilie 2013.

Tema, “Scaun cu reglaj pe lăţime”, propusă şi dezvoltată parţial în cadrul programului de master Concepţia si Managementul Proiectării Automobiluluişi finalizată ulterior printr-o cerere de brevet de invenţie, a fost selectată pentru participare la acest salon de către Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.

O confirmare a interesului suscitat de această temă a venit din partea delegaţiei Arabiei Saudite care a acordat invenţiei şi premiul special - medalie de aur. Performanţa este remarcabilă, ediţia din 2013 a acestui prestigios eveniment reunind 725 de expozanţi din 45 de ţări.

 Iată câteva impresii ale lui Raimond:

 “... Experienţa participării la acest eveniment m-a ajutat să văd ce înseamnă să munceşti şi să crezi în ideiile tale .... La Geneva am cunoscut şi comunicat cu colegii inventatori din delegaţia României, cu care am împărtăşit impresii generale cu privire la invenţiile participante, persoanele întalnite fiind foarte deschise si comunicative.Premiul primit din partea comisiei de la salonul Geneva - medalie de argint a fost acordat prin analiza invenţiei de către membrii juriului.Premiul special - medalie de aur, acordat de către delegaţia Arabiei Saudite, mi-a dat cea mai mare satisfacţie deoarece a fost un premiu la care nimeni nu se aştepta şi a bucurat foarte mult pe toata lumea, inclusiv pe doamnele Anca Opriş, Ambasador a României în Elveţia, şi  Camelia Marinescu, Delegat Oficial al României din partea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Consider că a fost o experienţă deosebită prin faptul că am cunoscut persoane noi, am văzut ce înseamnă sa lucrezi in cercetare şi am luat cunoştinţă de invenţii din multe alte domenii.”

Îl felicităm pentru rezultatele obţinute, îi urăm succes şi sperăm la cât mai multe astfel de rezultate frumoase ale absolvenţilor noştri.

 

3473484
Azi
Săptămâna curentă
Luna curentă
Total
81
1551
607
3473484
IP-ul Dumneavoastră: 3.239.76.25
Ora exactă: 2024-03-03 07:53:58